Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J26i51ř73í 41P39l76í71v34a

26. 2. 2024 11:03

Když člověk používá mozek, měl by umět rozlišovat. Je ovšem jednodušší házet všechno do jednoho pytle.

0 0
možnosti
Foto

J38i33r98i 77C29i16z

25. 2. 2024 13:14

Prvnim predsedou vlady v r.45 jmenoval narodni socialista (zkrac. nemecky nacista) Benes sveho pritele bolsevika Gottwalda. Bolsevizace spolecnosti ihned zacala etnickymi cistkami spojenymi s vrazdenim civilistu vc. deti a ukradenim jejich majetku. Tyto neuveritelne zlociny proti lidskosti mely velkou podporu obyvatel, protoze KSC dostala v r.46 ve volbach cca 45% hlasu a byla nejsilnejsi partaj ve state. Tedy logicky se o zadny prevrat v r.48 nejednalo, nasi predkove byli bolsevismem nadseni. Co me stale prekvapuje je absolutni neznalost hierarchie v KSC, protoze pouhy clen strany byl urceny jen k vybirani prispevku. Znam spoustu svych pratel v mem sportu, co se stali cleny KSC a jednalo se i o repre trenery, nebot tyto bunky byly na uradech, pracovistich, v divadlech, sportu atd. a byly povinne zavedeny na zaklade zakonu a sjezdu. Klicove pozice v KSC ovladaly nomenklaturni kadry, kterym se dostalo zvlastnich skoleni v KSC a tito lide byli vybrani do kadru na zaklade jejich spolehlivosti ve strane. Ze tyto kadry po r.89 ovladly celou papirkovou privatizaci, ze se staly dulezitymi piliri nove "demokracie" to neni treba zduraznovat. Z techto nomenklaturnich kadru pochazi i prezidenti po r.89, tedy krome Havla. Jsem si jisty, ze tyto zakladni informace maji i tehdejsi soucasnici socialistickeho zrizeni prispivajici do diskuse. Ovsem prispevcich se tvari, ze o tom nikdy neslyseli, stale se "usmivaji" a obhajuji nomenkalturni kadry. Osobne takove "usmevy" vnimam jinak nez zabavny, spis pribl... .

1 0
možnosti
JM

J48a30n 81M50a77r81e70k

25. 2. 2024 16:47

Rok 1946 dobře pamatuju. A také ty volby. Všude plakáty...volte číslo jedna, volte Komunisty. Bylo by dobře, kdyby se lidé sjednotili na tom, kolik procent obyvatel tehdy volilo komunisty. Pokud se já pamatuji bylo to něco málo přes 38 procent. ne 45. Ale i tak je to ostuda.

3 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste na Babiše, který na tom vydělal víc než prezident.

2 0
možnosti
LJ

Nejvýraznějším příkladem převlékání kabátů je privatizace. Privatizační projekt mohl tehdy podat každý, nejsnazší to však bylo pro ředitele a vedoucí pracovníky tehdejších podniků. Ředitelem za minulého režimu však mohl být jen nomenklaturní pracovník, tedy člověk, který prošel zvláštním školením a prověřením. Tedy měl mít zcela jasno, že třída buržoustů či vykořisťovatelů je předurčena dějinami k tomu, aby ji proletariát v revoluci zlikvidoval a to i fyzicky. A takto připravení jedinci napsali privatizační projekty a v 90% se z nich stali novodobí buržousti, i když ten název už dnes nepoužívají snad ani zbylí komunisté.

4 0
možnosti
JV

J98o32s61e79f 32V17o40g95l

25. 2. 2024 11:27

Pan Kounovský se mne ptá: "Nevím jak byste chtěl oddiskutovat, že PePa byl předseda základní organizace KSČ a rozvědčík a Baxa kandidát členství v KSČ."

Tak se o to pokusím. Ve svých 18-ti letech jsem byl navržen a zvolen předsedou ČSM, ve své rodné vesnici. Psal se rok 1964, můj třídní původ byl čistě "sedlácký" (kulacký). Po nástupu na základní vojenskou službu jsem byl opět zvolen předsedou ČSM na rotě. Psal se rok 1966. Svůj původ jsem si stále nesl sebou. V tomto roce mi bylo také nabídnuto (přesvědčován) vstoupit do strany (KSČ). To jsem ve svých dvaceti letech odmítl, oproti přesvědčovací přesile svých velitelů, kterých jsem si v podstatě vážil, vzhledem k jejich věku a vystupování.

Svoje vojenské povinnosti jsem se stále snažil plnit i když jsme v té době bojovali proti západnímu nepříteli. V době vypuknutí izraelsko-arabské krize, jsem byl ještě stále na vojně, a přesně si nevzpomínám na jaké straně jsme v té době stáli. Psalo se září roku 1967. Vojna mi skončila 29. září 1967.

1. října 1967 jsem nastoupil studium na vysoké škole v Praze. V dubnu 1968 jsem sledoval na prvním nádvoří pražského hradu volbu generála Ludvíka Svobody prezidentem republiky. Předpokládám, že jej většina národa považovala za čestného člověka. V té době ještě asi členství v KSČ nevylučovalo, že si člověk mohl svým jednáním a vystupováním zachovat svoji tvář.

Do strany jsem nikdy nevstoupil.

A ještě jeden dodatek, hodnotit po třiceti letech od roku 1989, bývalé členy strany jen podle legitimace a ne podle jejich postojů a jednání v současné době, je především u zvolených představitelů státu, zvrhlost. Porovnávat s rokem 1948 je naprostá hloupost.

3 0
možnosti

To, že prezident Pavel byl členem KSČ, se nedá nijak oddiskutovat. Pokud někdo chtěl být vojákem z povolání, nic jiného mu ani nezbývalo. Nedá se však tvrdit, že by z toho (na rozdíl od jiných bývalých komunistů) po listopadu 89 nějak těžil. Vypracoval se sám. Doplnil si vzdělání studiem na vojenských školách v USA a VB. Zúčastnil se mise UNPROFOR, kde jeho jednotka pomohla zachránit z obklíčení 50 francouzských vojáků. Obdržel nejvyšší francouzská vyznamenaní. Díky svému dobrému renomé profesně rostl i v Česku, až nakonec zastával nejvyšší vojenskou funkci - náčelníka generálního štábu. Jeho vojenská kariéra vyvrcholila, když by zvolen předsedou vojenského výboru NATO. Proti tomu je jeho čtyřleté členství v KSČ vcelku bezvýznamnou epizodou.

10 1
možnosti
Foto

I mezi komunisty jsou lidé čestní a charakterní, kteří do strany nevystupovaly z ideologických důvodů, ale taková tehdy byla doba. Pak jsou to ti, následně agentem StB a vstoupil do strany z prospěchu, získal lukrativní místo v zahraničí a v devadesátých letech mu pomohli k majetku.

4 0
možnosti
JM

J95a63n 20M74a35r36e26k

26. 2. 2024 5:24

Jak se dá do strany nevystupovat?

0 0
možnosti
VF

Dobrý den. Připomínaný, kdysi oslavovaný, dnes proklínaný, únorový převrat nazývaný vítězstvím pracujícícho lidu nebo také únorovým pučem, byl v dějinch zdejší, plus mínus desetimilonové, enklávy dalším masivním přerozkradením majetku a výtahem k moci. Zejména však cestou k materiálnímu prospěchu všehoschopných schopných převlékačů kabátů. Z hlediska historie to není nic nového. Ani chování a vystupování určitých lidských typů a příznačné orgie chamtivosti, nenávisti a pomstychtivosti vůbec nepřekvapují. Ve starší době lze uvést pobělohorské rozkradení zhruba tří čtvrtin majetkové držby a decimaci osídlení na asi jeden milion pozůstalé populace jako následků 30 leté války, rekatolizace a vynucené emigrace. Z hlediska novodobé historie nastalo první přerozkradení majetkové držby vznikem státu Československo v roce 1918. A dále nasledovaly pohyby v roce 1945 a hned na to v roce 1948. Únorový převrat se těžce podepsal na hospodářské struktuře státu a výkonnosti ekonomiky a po dvaceti letech přišlo další přerozkradení majetků a masivní emigrační vlna v roce 1968. Poslední ranou do zániku bývalého státního útvaru je rok 1989, po kterém byly rozkradeny veškeré kapitálové zdroje a výrobní potenciál do rukou zahraniční korporátní plutokracie. Tak vznikla zdejší neokoloniální vazalská gubernie kde se místní zájmové klany řežou o pozice koloniálních satrapů. Takže únorový puč není z hlediska historie téměř nic nového pod sluncem.

1 3
možnosti
Foto

Po kterém byly rozkradeny veškeré kapitálové zdroje z dob Rakouska- Uherska a první republiky.🤣🤣Korporátní plutokracie to se učilo na Večerní univerzitě Marxismu-Leninismu????? Bože kam na ty žvásty chodit, ale aspoň se jeden zasměje. Víte vůbec co to znamená????

3 0
možnosti
JV

J19o44s28e74f 92V85o14g43l

25. 2. 2024 9:06

Vážený pane autore, také již něco pamatuji, dokonce pamatuji i únor 48. Byly mi necelé dva roky. Váš článek jsem až po poslední odstavce, přečetl s velkým zájmen. Ty poslední odstavce mne ale zklamaly, to co tam sdělujete o prezidentovi a předsedovi ÚS to je naprostý výmysl, který nelze obhájit. Bylo by to na dlouhý výklad, uvidíme v diskusi.

5 3
možnosti
AK

Nevím jak byste chtěl oddiskutovat, že PePa byl předseda základní organizace KSČ a rozvědčík a Baxa kandidát členství v KSČ.

3 3
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 20,41
  • Průměrná čtenost 529x
Leccos pamatuji. Občas si na něco vzpomenu, a jsa nesoudný, mám poslední dobou nutkavou potřebu tím obtěžovat.

Seznam rubrik